Стоматология

Стоматологични услуги, които предлага ВКН:

1. специализиран стоматологичен преглед;
2. почистване на зъбен камък(с ултразвуков скалер);
3. шлифоване на зъбите с полираща паста;
4. третиране на зъбите с флуорсъдържащи медикаменти;
5. лечение на хиполазия на емайла;
6. екстракция на млечни зъби;
7. екстракция на постоянен зъб(с различни степени на сложност);
8. отстраняване на зъб с резорбция;
9. отстраняване на зъбни фрагменти;
10. личево-челюстна хирургия.

Отделно от изброеното, тук не се коментират задължителната седация и самото изработване на коронките, протезите и т.н.

ВКН разполага с най-новата стоматологична техника и квалифициран стоматолог, с което ви предлагаме високо ниво на услугата.

Най-обичайната процедура, за която стопните се обръщат към ветеринарния стоматолог, е почистването на зъбния камък с ултразвуков апарат, последвана от шлифоване и полиране на зъбния емайл с лак. Друг, не рядко срещан проблем е т.нар. лъжлива полиодонтия, представляваща непълно освобождаване по естествен път от млечните зъби.

 

Всеки пациент, нуждаещ се от стоматологична помощ, първоначално следва да бъде записан за консултация, на която да бъде извършен преглед от стоматолог, който да определи характера на проблема и да предложи варианти за решение. Всички стоматологични процедури, не само стоматологичните операции, но и почистването на зъбен камък, както и пломбирането, изискват седация на пациента. Поради това, преди да се премине към конкретни процедури, се препоръчва да се проведе пре-анестезиологично изледване. В определения за осъществяване на процедурата ден, пациенатаът трябва да бъде доведен в клиниката на гладно, като при повечето манипулации хоспитализацията е в рамките на деня и вечерта пациента се изписва от лечебното заведение.

За извършване на стом. прегледи и манипулации се изисква предварително записан час,което може да стане на рецепцията на клиниката или на тел.0888870055. изключение, разбира се, са спешните случай, изискващи незабавна лекарска намеса.