Фризьорски салон

Подарете актуална прическа на вашия любимец!

 

Сресване за кучета и котки

Ежедневното сресване на Вашия домашен любимец е неоменна част от ежедневната поддържка на козината. Независимо с дълъг или къс косъм, редовното сресване отстранява мъртвите влакна, които физиологично се отделят.

Сресването подобрява терморегулиращите функции на тялото. През зимата тялото се топли по-добре, а през лятото се охлажда. Грешно е остригването до кожа на животното през летния период, защото това може да доведе до прегряване на тялото или топлинен удар. Не бива да допускате козината да се сплъсти и това да доведе до пълно подстригване.

Редовното сресване подобрява доброто аериране (достъпа на кислород) на кожата. Така намалява риска от бактериални и гъбични инфекции.

Сресването играе роля и на масаж, с което се подобрява и доброто кръвоснабдяване на кожата. Не на последно място ежедневното сресване на Вашия любимец, направено по подходящ начин, доставя удоволствие и на двете страни.

Подстригване

Повечето кучета и котки не се нуждаят от постоянно оформяне и подстригване. Достатъчно е породите с дълга козина да се сресват ежедневно, а веднъж на месец или два да се подрязват връхчетата на козината и областта около очите, ушите, коремчето и лапите с цел по-добра хигиена след разходка или хранене.

За други обаче, фризурата е задължителна. Породи като пудел, шнауцер и голяма част от териерите се нуждаят от подстригване на всеки два или три месеца. При тях прическите са стандартни, като при пуделите разнообразието е най-голямо. За късокосместите породи е достатъчно веднъж или два пъти седмично изчеткване с подходящи четки с цел отстраняване на нечистотията и падналите вече косъмчета .

Във ветеринарна клиника Нова можем да ви  препоръчаме продукти и услуги, които ще ви помогнат правилно да се погрижите за Вашия домашен любимец, а поддръжката на външния му вид да се превърне в удоволствие за Вас и Вашия рошав приятел.

Къпане и подсушаване

Редовното къпане е задължително за всеки домашен любимец, който живее вкъщи. Използайте само специални шампоани за домашния си любимец. Човешката козметика не е подходяща заради различното pH на кожата, което имат животните.

Във ветеринарна клиника Нова предлагаме къпане на домашни любимци с подходящата козметика за всякакви породи. Освен това ще получите професонален съвет за това как е най-правилно да се грижите за кожата и козината на Вашия любимец.