Хирургия

Често задавани въпроси:

 

Кога да доведа пациента за хирургична процедура?
Вашият домашен любимец трябва да бъде приет за интервенция до 9 часа сутринта, или в случай, че пътувате от друго населено място може да се направи изключение.

Кога трябва да предложа храна на моят домашен любимец последно преди планираната интервенция?
Препоръката ни е да не предлагате храна на вашият домашен любимец след 22 часа, вечерта преди планираната операцията. За да се избегнат конкретни рискове по време на анестезия е от изключителна важност този режим да бъде спазен стриктно. Малко количество вода може да бъде предлагано до няколко часа преди идването ви в клиниката.
Самата процедура може да се наложи да бъде отложена в случай, че този режим не е спазен.

Може ли да изкъпя домашният си любимец преди хирургчна интервенция?
Тъй като повечето хирургични интервенции са планирани, ние ви предлагаме да изкъпете или да преминете професионален груминг процедура не по-късно от 7 дни преди интервенцията. При голяма част от ортопедичниоте процедури се изисква поставяне на превръзка или шина. Това може да не ви даде възможност за цялостно изкъпване за период от 2-3 седмици или повече.

Колко от козината ще е необходимо да бъде подстригана за под-готовка на хирургичното поле?
За адекватна подготовка на стерилно хирургично поле е необходимо да се подстриже част от космената покривка в зоната където ще бъде извършена хирургичната интервенция. Малка част от космената покривка ще бъде подстригана на място където ще бъде поставен венозен катететър, през който да се инжектират медикаменти за потискане на болката, антибиотици и флуиди. В случай, на използване на епидурална анестезия , малка площ в областта на кръста ще бъде подстригана.

Ще бъде ли мониториран пациентът по време на анестезия?
Клиника Нова разполага с високо професионален екип, който има дългогодишен опит. Всеки пациент, който ще бъде анестезиран има предварително назначен лекар, който е персонално отговорен за подготвката на пациента за анестезия, мониториране на пациента по време на анестезията. Същият лекар мониторира и пациентът до пълното му възстановяване и възвръщане на нормални физиологични показатели.

Ще ми се обади ли някой след приключване на хирургичната процедура?
След приключване на хирургичната интервенция и нормалното възстановяване на физиологичните показатели на пациента, лекар от екипът на клиника Нова ще ви се обади за да ви разясни как е минала самата хирургична интервенция. Не се притеснявайте да се обадите по всяко едно време за да проверите как се чувства вашият домашен любимец. Ние напълно разбираме, че за никому не е лесно да остави своят любимец за хирургична интервенция и да бъде далеч от него или нея.

Когато на вашият домашен любимец се наложи да премине хирургична интервенция, е добре да знаете, че в клиника Нова има на разположение хирурзи с отлична подготовка и висока професионална етика.

Във ветеринарна клиника Нова се извършват рутинни и специализирани хирургични процедури, като:

  • Очна хирургия;
  • Меко тъканна хирургия;
  • Ортопедия и травматология;
  • Онко хирургия;
  • Неврохирургия.

Несъмнено вие като стопани се притеснявате за стресът и болката, които вашият любимец би изпитал преди, по време и след една хирургична интервенция.
В клиника Нова ние разбираме значението за създаване на максимален комфорт, удобство и среда свободна от стрес. Адекватен болеви контрол за всеки пациент е един от основните приоритети на целият екип. Ние използваме всички налични за нас методи и средства да предотвратим болката както по време на оперативните процедури, така също и по време на следоперативният период

В много случаи хирургичната интервенция е планирана процедура. В подобни моменти несъмнено, всеки стопанин има редица въпроси. Нашият персонал с радост би отговорил на всеки един от тях.
В случай, че ви е необходимо второ мнение, или се колебаете дали дадена процедура би подобрила състоянието на вашият домашен любимец – нашите хирурзи с удоволствие ще ви консултират. Те могат да ви дадат конкретна информация за ползата и потенциалните рискове от дадена хирургична интервенция.
Те биха ви разяснили етапите и продължителността на възстановителният период и какво да очаквате след самата процедура. Няма да оставят въпроси без отговор от една страна и ще ви помогнат да вземете най- доброто решение от друга. По този начин заедно ще разрешим конкретният проблем максимално ефективно и без напрежение.

Отличната колаборация между хирурзите и останалата част на екипа на ветеринарна клиника Нова, създава среда където високият професионализъм се цени изключително високо. Когато всеки един член на екипа работи в името на пациента е налице отлично медицинско обслужване, пациентите се чувстват комфортно и имаме кратък период на хоспитализация.

Нашите лекари са в отлични взаимоотношения с ветеринарната общност както в София така и в страната. Това ни дава възможност за създаване на максимално удобство както за стопаните така и за нашите колеги, които са ни гласували доверие.
Реферираните пациент за консултация или хирургична интервенция, могат да продължат лечението си при своят личен ветеринарен лекар.
Ние приемаме работата си като възможност да обслужваме нашите клиенти като близки приятели, а нашите пациенти като собствени домашни любимци.